Vepřo knedlo zelo – Udělejte si chutnou radost

Vepřo knedlo zelo je nesmrtelnou klasikou, na níž si pochutná snad každý a to bez výjimky. Jídlo, které si můžete připravit v rámci jakékoliv příležitosti a události. Pokud máte zálusk na tento pokrm, měli byste být schopni ho i náležitě připravit a naservírovat. V tomto směru Vám přinášíme pomocnou ruku a nápovědu. Prozradíme Vám, jaké ingredience budete potřebovat a zároveň, jak docílíte požadovaného výsledku.

Suroviny na vepřo knedlo zelo

V tomto případě budete potřebovat ingredience na tři části pokrmu. Je to maso, suroviny na knedlíky a v neposlední řadě také na zelí. Vše naleznete v tabulce prezentované níže.

Suroviny na masoMnožství
Krkovice1 kg
Česnek5 stroužků
Cibule2 ks
Vepřové sádlo100 g
Mouka1 lžíce
Suroviny na zelíMnožství
Vepřové sádlo2 lžíce
Kysané zelí1 balení
Slanina100 g
Krupicový cukrNa dochucení
Hrubá mouka2 lžíce
Suroviny na knedlíkyMnožství
Vejce1 ks
Mléko500 ml
Hrubá mouka1 kg
Rohlíky1 ks
Droždí20 g
Připravte se na vepřo knedlo zelo se vším všudy.

V rámci přípravy pokrmu vepřo knedlo zelo přijde vhod ještě sůl a pepř na dochucení. Zapomínat byste neměli ani na kmín a další věci. Týká se to především masa a kysaného zelí.

Můžete se pustit do vaření

Nejprve v předehřáté troubě přichystejte vepřové maso, které bude posypané kmínem, a to všude. Do pekáčku přidejte také česnek a osmaženou cibuli. Za pravidelného podlévání pečte maso necelou hodinu při 140 stupních Celsia a bude hotovo.

Pokud jde o zelí, osmahněte cibuli a slaninu. K této směsi vložte zelí i s lákem, přidejte cukr, ocet a nechte povařit. Po uvedení do varu byste tuto směs měli vařit asi 15 minut a déle. Co se týče knedlíků, budete potřebovat droždí, mouku, sůl a vejce. Tohle všechno i s mlékem smícháte dohromady a necháte odstát. Pak uhnětete těsto, vytvarujete knedlíky a necháte je 18 minut povařit v osolené vodě.

Výstupem všech tří procesů se Vám stane pokrm vepřo knedlo zelo, který pak můžete naservírovat. Mezi praktická doporučení patří například odstáté upečené maso, které získá na lepší chuti a lahodnosti. V některém z příští článků Vás naučíme připravovat hovězí guláš a ostatní jídla.

Publikováno: 29. 07. 2021

Kategorie: Kuchyně

Autor: FilipSykora

Tagy: bílé zelí | knedlík | knedlíky | knedlo | kysané zelí | vepřo | vepřo knedlo zelo | vepřové maso | zelí | zelo