Hovězí guláš se musí naučit každá hospodyňka

Chcete pohostit své přátele nebo rodinu lahodným pokrmem? Potom máte určitě na výběr. Někdo vsadí na vepřo knedlo zelo, jiný se zaměří na hovězí guláš. Pokud je právě gulášek Vaším cílem, poradíme Vám. Prostřednictvím tohoto článku zjistíte, jak připravit vynikající pokrm a hlavně, jaké budete potřebovat suroviny.

Připravte se na hovězí guláš

Na hovězí guláš toho budete potřebovat určitě více než na vepřový řízek. Jak už prozrazuje název tohoto pokrmu, nachystat si musíte hovězí maso. V tomto případě je ideální volbou kližka. S ostatními nezbytnými surovinami Vás seznámíme prostřednictvím níže prezentované tabulky.

SurovinaMnožství
Hovězí maso800 g
Česnek2 stroužky
Cibule500 g
Majoránka1 lžíce
Hladká mouka2 lžíce
Bobkový list1 ks
Máslo2 lžíce
Sladká paprika1 lžíce
Co všechno si připravit na hovězí guláš?

Asi nemusíme zmiňovat, že při přípravě hovězího guláše byste měli mít po ruce také sůl a pepř. Dvě důležité dochucovací ingredience, bez nichž se asi jenom stěží obejdete.

Pusťte se směle do vaření

Vaším odrazovým bodem bude cibule, kterou oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Na zpěněném másle ji osmahnete. Poznávací znamení je v tomto případě zcela jasné. Lehce nahnědlá až zlatavá barva. K cibulce následně přidejte kousky nakrájeného masa. Doplnit byste měli i zbývající ingredience. Mezi ně patří kmín, bobkový list, sůl, pepř a sladká paprika. Tohle všechno zalijete vodou ze dvou třetin a necháte dusit. Maso se snažte neustále podlévat. Za žádných okolností nedopusťte, aby se Vám přichytilo. Až změkne, můžete pokračovat v další přípravě.

Na řadu přichází jíška, kterou vytvoříte na másle s pomocí mouky a vlastního přičinění. Touto směsí zahustíte guláš, a ještě nějakých deset minut necháte vařit. Poté se pusťte do ochucování, k němuž se nebojte využít ani utřený česnek a jeho aroma. Pravé aroma všemu dodá i špetka majoránky. Výsledkem se Vám stane lahodný hovězí guláš, který můžete začít servírovat. Přílohou se může stát ledacos podle chuti. Někdo vsadí na houskový knedlík, jiný zvolí raději brambory. Výjimkou není ani čerstvý chléb.

Publikováno: 30. 07. 2021

Kategorie: Kuchyně

Autor: FilipSykora

Tagy: brambory | cibule | guláš | hovězí | hovězí guláš | hovězí maso | jídlo | knedlík | knedlíky | majoránka | maso | pokrm