Vepřo knedlo zelo – Udělejte si chutnou radost
Vepřo knedlo zelo je nesmrtelnou klasikou, na níž si pochutná snad každý a to bez výjimky. Jídlo, které si můžete připravit v rámci jakékoliv příležitosti a události. Pokud máte zálusk na tento pokrm, měli byste být schopni ho i náležitě připravit a naservírovat. V tomto směru Vám přinášíme pomocnou ruku a nápovědu. Prozradíme Vám, jaké ingredience budete potřebovat a zároveň, jak docílíte požadovaného výsledku.
Suroviny na vepřo knedlo zelo
V tomto případě budete potřebovat ingredience na tři části pokrmu. Je to maso, suroviny na knedlíky a v neposlední řadě také na zelí. Vše naleznete v tabulce prezentované níže.
| Suroviny na maso | Množství |
| Krkovice | 1 kg |
| Česnek | 5 stroužků |
| Cibule | 2 ks |
| Vepřové sádlo | 100 g |
| Mouka | 1 lžíce |
| Suroviny na zelí | Množství |
| Vepřové sádlo | 2 lžíce |
| Kysané zelí | 1 balení |
| Slanina | 100 g |
| Krupicový cukr | Na dochucení |
| Hrubá mouka | 2 lžíce |
| Suroviny na knedlíky | Množství |
| Vejce | 1 ks |
| Mléko | 500 ml |
| Hrubá mouka | 1 kg |
| Rohlíky | 1 ks |
| Droždí | 20 g |
V rámci přípravy pokrmu vepřo knedlo zelo přijde vhod ještě sůl a pepř na dochucení. Zapomínat byste neměli ani na kmín a další věci. Týká se to především masa a kysaného zelí.
Můžete se pustit do vaření
Nejprve v předehřáté troubě přichystejte vepřové maso, které bude posypané kmínem, a to všude. Do pekáčku přidejte také česnek a osmaženou cibuli. Za pravidelného podlévání pečte maso necelou hodinu při 140 stupních Celsia a bude hotovo.
Pokud jde o zelí, osmahněte cibuli a slaninu. K této směsi vložte zelí i s lákem, přidejte cukr, ocet a nechte povařit. Po uvedení do varu byste tuto směs měli vařit asi 15 minut a déle. Co se týče knedlíků, budete potřebovat droždí, mouku, sůl a vejce. Tohle všechno i s mlékem smícháte dohromady a necháte odstát. Pak uhnětete těsto, vytvarujete knedlíky a necháte je 18 minut povařit v osolené vodě.
Výstupem všech tří procesů se Vám stane pokrm vepřo knedlo zelo, který pak můžete naservírovat. Mezi praktická doporučení patří například odstáté upečené maso, které získá na lepší chuti a lahodnosti. V některém z příští článků Vás naučíme připravovat hovězí guláš a ostatní jídla.
Publikováno: 29. 07. 2021
Kategorie: Kuchyně