Smažený sýr snadno, rychle a hlavně chutně

V jednoduchosti je krása, a to platí také při vaření. Pokud zrovna nemáte spoustu drahocenného času pro přípravu nejrůznějších pokrmů, máme pro Vás praktický tip a doporučení. Představíme Vám triviální recept na smažený sýr. Ten ve své nenáročnosti následuje například pokrm zvaný tatarák. Ani v tomto případě se moc nenadřete a příprava Vás nebude stát více jak třicet minut drahocenného času.

Smažený sýr s bramborem

Stejně, jako u přípravy ostatních jídel, nejprve musíte začít sháňkou ingrediencí. U smaženého sýra to nebude nic složitého. Jako přílohu můžete využít brambory, které se k němu dokonale hodí. Jednotlivé ingredience jsou rozepsány v tabulce prezentované níže.

SurovinaMnožství
Eidam4 plátky
Hladká moukaNa obalení
StrouhankaNa obalení
Vejce2 ks
BramboryPodle počtu porcí
Co všechno budete potřebovat na smažák?

Co se týče sýru, ideální volbou je zvolit třicetiprocentní sýr. Opomíjet byste neměli ani na přílohu. Smažený sýr si jednoznačně žádá tatarkou omáčku. Pokud máte domácí recept dobře, ale pokud nechcete ztrácet čas, vsaďte na kupovaný produkt.

Příprava smaženého sýra

V této kapitole rozhodně neočekávejte žádné složitosti. Na počátku všeho si vezměte zakoupenou cihlu Eidamu, kterou je třeba nakrájet na čtyři plátky. Snažte se, aby byly plátky silné kolem jednoho centimetru. To je dostatečná tloušťka na rozteklý a táhnoucí se sýr na talíři. Jediné, co musíte udělat je obalení sýra.

V tomto případě vyhrává klasický trojobal. Nejprve sýr vložíte do mouky, posléze do rozšlehaného vajíčka, a nakonec do strouhanky. Snažte se, aby byl sýr co nejlépe obalený. Pokud tomu tak nebude, vyteče Vám na pánvičce při smažení a to není dobré. Z toho důvodu je vhodné zopakovat druhou a třetí fázi obalování. Smažení provádějte při mírné teplotě do té doby, dokud není obal dozlatova a křupavý.

Před servírováním je vhodné odložit smažený sýr na papírový ubrousek, abyste z něj dostali přebytečný olej a mastnotu. Následně stačí nandat osmažený sýr na talíř, přidat k němu čerstvě uvařené brambory s trochou petrželky nebo pažitky, včetně zmiňované tatarské omáčky a máte hotovo.

Publikováno: 01. 08. 2021

Kategorie: Kuchyně

Autor: FilipSykora

Tagy: brambory | eidam | jídlo | mouka | obalovanka | pokrm | smažák | smažený sýr | strouhanka | sýr | vejce