Tatarák vyžaduje správné množství ingrediencí

Patříte k opravdovým milovníkům masa? Potom si tuto živočišnou pochutinu budete jistě s radostí dopřávat i v syrovém stavu. Nemusíte ostatně pravidelně konzumovat jen pečené, smažené nebo dušené maso. I jeho syrová podoba může mít vynikající chuť. Dokazuje to například tatarák, s jehož přípravou Vás podrobněji seznámíme.

Ingredience vhodné pro tatarák

O tomto pokrmu slyšel jistě každý. Jen málokdo si jej však udělá doma a mnohdy si na něm pochutná v nějaké restauraci. Jestliže to chcete změnit, potom si nachystejte všechny potřebné suroviny. Abyste vytvořili skutečně originální pokrm, použijte hovězí svíčkovou. Maso, které je pro tyto účely, jako stvořené.

SurovinaMnožství
Hovězí svíčková30 dkg
Hořčice1 lžička
Kečup2 lžíce
Tekuté chilli1 lžička
Žloutek1 ks
Olej1 lžíce
WorcesterPár kapek
ČesnekPodle chuti
Co všechno budete potřebovat na syrový tatarák?

Pokud máte v pokrmech rádi cibuli, určitě ji přidejte i do tataráku. Připravit byste si ji měli v jemně nakrájené podobě. Naprostou samozřejmostí z pohledu dochucení je pak špetka soli a pepře. To už je ovšem individuální záležitostí.

Příprava tataráku od A až do Z

Po přečtení následujících řádků nám dáte jistě za pravdu, že příprava tataráku není rozhodně ničím složitým. Velký důraz musí být kladen pouze na samotné dochucení. Nejvíce práce budete mít s přípravou masa. Profesionálové hovězí svíčkovou škrábou, vy ji můžete namlít v mlýnku. Snažte se docílit co možná nejjemnější konzistence, která je pak v ústech nejpříjemnější. Vhodné je provést mletí masa opakovaně. Minimálně dvakrát, mnohdy i třikrát.

Pak přichází na přetřes smíchání všech ingrediencí. Výsledné dochucení je na každém z Vás. Tatarák je pak podáván s topinkami potřenými česnekem. Navrch si můžete pro krásu přidat ještě trochu petrželky. Topinky jsou obvykle připravovány na sádle. Pokud jsou pro Vás moc těžké, využijte klasický topinkovač. Suché topinky pak trochu polijete olivovým olejem, aby Vám lépe klouzaly do krku. V ten moment získáte podstatně stravitelnější pokrm. Vše ovšem záleží na Vašich osobních preferencích a chutích.

Publikováno: 31. 07. 2021

Kategorie: Kuchyně

Autor: FilipSykora

Tagy: hořčice | hovězí maso | kečup | maso | mleté maso | škrábané maso | syrové maso | tatarák | topinka | topinky