Kachna se zelím polahodí Vaše chuťové pohárky

Máte rádi klasická česká jídla? Potom se do Vašeho hledáčku musí dostat nejenom oblíbená bramboračka, ale také kachna se zelím. Tento sváteční pokrm patří do tuzemské kuchyně už pěknou řádku let a obvykle bývá připravován na posvícení a podobné významné události. My Vás nyní naučíme připravovat kachnu se zelím.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Když se řekne kachna se zelím, ani není třeba moc zdlouhavě přemýšlet o tom, jaké ingredience v tomto případě budete vyžadovat. Základem všeho je kachna, ze které můžete připravit hned čtyři lahodné porce. Vše ostatní naleznete v tabulce prezentované níže.

SurovinaMnožství
Kysané zelí1 kg
Anglická slanina10 dkg
Olej2 lžíce
Polohrubá mouka5 lžic
Cibule1 ks
Vše, co potřebujete na vaření.

Pro dochucení můžete použít ještě sůl a pepř. Tento recept vychází z předpokladu, že knedlík už máte připravený nebo zakoupený. My Vás nyní naučíme chystat kachnu se zelím.

Kachna se zelím od A až do Z

Abyste mohli připravit tento sváteční pokrm, budete potřebovat pekáč. Do něj vložte kachnu, pokmínujte ji, nalijte 2 dcl vody, přiklopte horní víko a vložte do trouby. Další hodinu budete kachnu péct při teplotě 200 stupňů Celsia. Nezapomeňte ji průběžně podlévat. Kachnu po hodině otočte a pečte dál, dokud nemá zlatavou barvu. Dopékat byste ji měli otočenou na prsech.

Mezi tím si můžete připravit zelí. Do hrnce nalijte 3 dcl vody a vložte kysané zelí. Vařte ho do té doby, dokud Vám nezměkne. Do zelí se přidává ještě zásmažka. Pod ní si představte následující – osmažená slanina s cibulí. Tuto směs ještě zaprášíte moukou. Poté opět přilijte vodu, důkladně promíchejte a nechte dalších pět minut vařit.

Mezi tím se Vám upeče kachna do zlatova. Tu pak stačí jen naporcovat a naservírovat. Podávejte ji s houskovým nebo bramborovým knedlíkem podle chuti. Přidejte ještě lahodné zelí dochucené podle Vašich potřeb. Výsledkem se Vám stane kachna se zelím vynikající chuti, kterou si můžete dopřávat nejenom ve svátek, ale v podstatě kdykoliv budete chtít.

Publikováno: 26. 07. 2021

Kategorie: Kuchyně

Autor: FilipSykora

Tagy: bílé zelí | červené zelí | cibule | jídlo | kachna | kachna se zelím | kachny | kysané zelí | olej | pokrm | sladké zelí | zelí